Despre fotbal si nu numai

Iata-ne aflati aproape la mijlocul primei saptamani din octombrie, o saptamana in care Dinamo a surprins prin victoria zdrobitoare impotriva liderului-surpriza, Pandurii Targu-Jiu, scor 3-0 si in care CFR-ul a jucat primul meci pe teren propriu din grupele UEFA Champions League, impotriva celor de la Manchester United, meci incheiat cu scorul de 1-2.
Etapa a X-a care a sfarsit odata cu meciul amintit mai sus a avut parte si de meciuri interesante dar si contestate. CFR a castigat impotriva celor de la Bistrita, dupa un meci extrem de contestat atat de gazde cat si de Bistriteni. Meciul s-a incheiat cu scorul de 5-1, dupa cateva penaltyuri si goluri anulate de arbitrul partidei.

Vaslui a reusit in aceasta etapa sa se impuna clar, datorita unui hatt-trick al lui Marius Niculaie.
Tot in aceasta etapa Otelul, nu a reusit sa se regaseasca si a reusit doar un egal acasa, impotriva celor de la FC Brasov.
In lupta de la subsolul clasamentului CSMS Iasi a devansat echipa din Severin cu scorul de 1-0 facand o rocada in clasament, severinenii devenind lanterna rosie a Ligii 1.
Rapid a invins greu, echipa lui Gica Hagi, Viitorul Constanta, scor 2-1, cu un gol marcat de Nicolae Grigore, pe o greseala a ex-rapidistului Vatca, care a iesit gresit pe o centrare, in minutul 86.
Insa, de departe, cel mai asteptat meci a fost cel de pe stadionul Ilie Oana din Ploiesti, intre echipa gazda, Petrolul si liderul din acest moment al campionatului Romaniei, Steaua Bucuresti. Am avut parte de meci spectaculos, cu multe ocazii de poarta si cu un ritm de joc mult peste media meciurilor din campionatul nostru. Spectacolul nu a fost numai pe teren ci si in tribuna, unde suporterii lupilor galbeni au reusit ceva unic in istoria coregrafiei pe un stadion de fotbal din Romania, si anume o coregrafie 3D.

Despre meci in ansamblu se poate spune ca in prima repriza s-a jucat foarte echilibrat, cu ocazii mari la ambele porti. Insa, in a doua repriza, pe fondul oboselii gazdelor, stelistii au reusit sa inscrie si apoi sa controleze intregul meci, cu mici exceptii cauzate de erori grave in defensiva, precum cea a lui Szukala, din minutul 81. Dupa acest meci, am ajuns la concluzia ca Steaua este favorita certa la titlu si ca nu este asa cum credeam dupa meciul de la Vaslui, o echipa buna doar in compania echipelor mai slab cotate. Insa pentru stelisti urmeaza inca 3 meciuri tari de campionat impotriva celor de la CFR Cluj, Pandurii si eterna rivala Dinamo. Acestea vor fii testele de foc pe care trupa lui Reghe va trebui sa le treaca daca isi doresc titlul.
Tare pe turnanta vine si Dinamo, dupa victoria la scor impotriva trupei lui Grigoras, Pandurii Targu-Jiu. In numele „unicului capitan”, Catalin Haldan, dinamovistii au facut o partida mare, invingand la scor de neprezentare o echipa extrem de temuta a campionatului.
Tot in aceasta etapa, surpriza Astra, care inaintea acestei etape se afla pe locul 3, dupa 5 victorii consecutive, si-a aratat limitele in partida de la Piatra Neamt, in compania celor de la Ceahlaul. Dupa ce la pauza scorul fusese de 2-0 in favoarea gazdelor, la scurt timp dupa pauza, Multescu l-a avansat pe Junior Morais in banda stanga, acesta reusind sa-si readuca echipa in joc printr-o dubla superba. Insa toate sperantele giurgiuvenilor s-au sfaramat in prelungirile prelungirilor, in minutul 94, cand Golubovic a reusit dubla pentru nemteni, astfel aducandu-le victoria gazdelor si readucandu-i cu picioarele pe pamant pe cei de la Astra.

Desi am avut parte de un derby, niciunul dintre jucatorii care au participat la el nu fac parte din echipa etapei, alcatuita de Andrei Vochin si Ionut Iordache, cu sprijinul InStat. Aceasta a fost: D. Coman (FC Vaslui), Cr. Nica (Dinamo), Frasinescu (Gaz Metan), Luchin (Dinamo), Camora (CFR Cluj), Sougou (CFR Cluj), Boubacar (Dinamo), G. Muresan (CFR Cluj), Stana (Ceahlaul), Golubovic (Ceahlaul), M. Niculaie (FC Vaslui). Iata ca avem o echipa a etapei formata exclusiv din jucatori ai lui FC Vaslui, Dinamo Bucuresti si Ceahlaul Piatra-Neamt, cu o singura exceptie, jucatorul lui Gaz Metan Medias, Frasinescu.

Lasand la o parte campionatul romanesc, aseara am avut un meci de sarbatoare pentru noi, meciul celor de la CFR Cluj, in companiei superechipei legendarului Sir Alex Ferguson, Manchester United. Englezii s-au deplasat la Cluj cu toate vedetele disponibile, luand foarte in serios meciul impotriva clujenilor, mai ales dupa ce au vazut surpriza realizata de ai nostri, in prima etapa a grupelor, la Braga, in victoria 2-0 impotriva echipei gazde, prin dubla lui Bastos. Dupa cum probabil stiti, in meciul contra celor de la Manchester United, CFR Cluj a surprins prin deschiderea scorului, prin Kapetanos. Insa, apoi, cum de altfel ne si asteptam, vedetele celor de la United si-au facut treaba, iar Robin van Persie, printr-o dubla a reusit sa aduca victoria oaspetilor nostri. Totusi, dupa acest meci, ramanem cu certitudinea Kapetanos, care a reusit sa marcheze chiar si impotriva acestor colosi, printr-o demarcare remarcata chiar si de domnul Ferguson. S-au mai remarcat Aguirregaray si Ivo Pinto, care de asemenea au facut un meci deosebit, chiar daca primul, nu este in deplinatatea fortelor sale, fiind putin in urma cu pregatirea. Ca o concluzie, CFR a iesit cu capul sus din acest meci, foarte greu pentru ei si asta comparand numai numele echipelor, ca sa nu mai vorbim de bugete, jucatori sau infrastructura.

In aceasta saptamana mai avem un meci, care cred eu ca trebuie privit ca o sarbatoare si anume cel al Stelei impotriva celor de la FC Copenhaga, pe stadionul National din Bucuresti. Sa le tinem pumnii baietilor si sa speram ca vor reusi un rezultat mare si totodata sa aduca si puncte campionatului romanesc in clasamentul pe tari al celor de la UEFA.

Un editorial marca Radu Releu @ eGaming, all rights reserved

13 thoughts on “Despre fotbal si nu numai

  1. Pandurii nu mi se par o echipa care sa pretinda ca au sanse la titlu in acest sezon , nu sunt in stare sa lege nici 4 pase , s-a vazut clar in meciul cu Dinamo , cat despre CFR Cluj , au facut un meci bun cu o echipa mare , sa vedem de acum cum se prezinta cei de la CFR , sa obtina macar un loc 3 in grupa si tot e bine , atat pentru ei ca echipa , cat si pentru fotbalul romanesc ..

    1. Sa sti ca principalul scop ar fi sa adune cat mai multe puncte, dupa aia sa mearga in primavara europeana. Oricum daca indeplinesc una le indeplinesc pe am2, teoretic.

  2. A fost un meci frumos , cu multe ocazi si bine “structat” , faza e ca cei de la CFR au portar slab , a facut multe gafe si asta a dus la infrangerea lor , dupa mine cred ca CFR putea aduce victoria in favoarea ei daca portarul nu facea atatea gafe 🙂

  3. Cum poti sa zici ca CFR are un portar slab ?
    Felgueiras e un portar foarte bun doar ca cei de la Man U au marcat 1 gol din noroc (parerea mea) deoarece golul lui Van Persie a fost dat cu umarul.

    Frumos editorial. Bravo Raducule. Tine-o tot asa :>

  4. Si eu cred ca e portar bun Felgueiras dar, strict la meciul asta, a cam gresit. Poate ca a avut si putin ghinion la primul gol, dar daca statea pe linia portii nu mai lua gol. Iar la al doilea gol, nu-i gasesc nicio vina. El a incercat sa vina sa-i inchida unghiul lui Van Persie. Greseala a fost a lui Rada, cred eu.

    Mersi de aprecieri Paul 😀

  5. Scor bun pentru CFR si anume 1-2 cu Manchester United.
    Putea foarte usor sa fii primit mai multe goluri,dar se vede diferenta intre o echipa englezeasca si una romaneasca.

    Daca v-ati uitat la meci,ati observat probabil ca dupa golul lui CFR,United i-a tinut in careu pana au dat gol..

  6. M-a impresionat foarte mult coregrafia celor de la Petrolul,pacat ca nu am fost si eu la meci, mai ales ca stau in Ploiesti si tin cu aceasta echipa..

    Felicitari Radu pentru acest editorial!

  7. Wow ce coregrafie.Sper ca in continuare romanii sa faca spectacol in tribune si sa fim mai mult adunati.

    Frumos lucrat Radu.Stima

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.