EA avea planuri sa cumpere Valve

EA doreste sa cumpere Valve
EA avea planuri sa cumpere Valve de multi ani

 

Acum cativa ani in urma, cei de la EA (Electronic Arts) au intrat in lumea distributiei digitale, deschizand propria platforma de distributie numita Origin. Origin este o platforma care ofera utilizatorilor posibilitatea de a cumpara jocuri online si este folosita pentru jucurile pe PC.  Totusi Origin este un serviciu foarte criticat, multi gameri considera ca find cea mai rea platforma de distributie in acest moment. (Printre ei ma aflu si eu)

Origin, intr-un fel sau altul, se simte ca un raspuns al companiei EA pentru o alta platforma asemanatoare si foarte populata. Da, aici ma refer la Steam, platforma de distributie oferita de cei de la Valve. Spre deosebire de serviciile oferite de EA, Steam este iubit de gameri, deoarece ofera servicii excelente, de la support pana la oferte de jocuri.

Aparent, cei de a EA au tot incercat sa cumpere Valve de o perioada lunga de timp. Intr-un interviu facut de New York Times, Gabe Newell (Co-Fondatorul Valve) a explicat ca  EA, i-a facut oferte de cumparare “de-a lungul anilor”. Gameri pot sta linistiti, Gabe Newell a explicat ca ar alege calea “dezintegrari” decat sa vanda Valve pentru o companie ca EA.

Este mult mai probabil ca ne vom indrepta catre acea directie decat sa spunem ‘Hai sa gasim o comanie gigand care vrea sa ne scoata de pe piata si sa asteptam doi – trei ani pentru a avea contractele de munca terminate…’

Cam asta este sumarul interviului in care Gabe Newell, ar alege inchiderea companiei, decat sa fie controlat de un gigant ca EA.

Eu unul nu vad Origin ca un “rival” pentru Steam dar totusi sunt curios, cum ar fi lumea gamingului daca EA cumpara Valve, implicit si Steam?

 

Sursa: New York Times

3 thoughts on “EA avea planuri sa cumpere Valve

  1. Chiar nu as putea sa imi imaginez cum ar arta mai apoi steam-ul daca ar fi cumparat de catre EA. Sunt un mare fan a jocurilor de la EA, dar pot spune ca in materie de vanzari a jocurilor MMO pot spune ca sunt praf. Chiar ar fi destul de aiurea sa gasesti FIFA pe steam.

  2. Ar fii o combinatie excelenta si de succes. Valve si EA sunt 2,poate chiar cele mai importante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.