Jocurile in sectorul smartphone-urilor

Telefoanele mobile au progresat semnificativ de vreme ce s-au transformat in smartphone, “telefoane inteligente” in traducere libera.
Putem enumera cateva dintre “minunile” care ni s-au pus la dizpozitia unei simple atingeri:

 • Ni se ofera posibilitatea sa ne verificam posta electronica, contul bancar, sa ne actualizam agenda, le putem folosi la redarea audio/video.
 • Sunt capabile sa inlocuiasca fara mari dificultati chiar si aparatele foto, ba mai mult avem posibilitatea sa modificam fotografiile, sa le incarcam pe diverse site-uri de socializare.

Fara sa omitem a mentiona faptul ca internetul a devenit un lucru destul de comun in lumea smartphone-urilor.

Unele studii indica faptul ca marea majoritate a utilizatorilor de iPhone cat si altor tipuri de smartphone-uri, atunci cand nu-si folosesc telefonul pentru a initia convorbiri telefonice, acesta devine o unealta de: Divertisment.

Forma preferata de divertisment? In principiu, miile de jocurile si aplicatii disponibile a fi obtinute de pe iTunes si Google Play. Nu constituie o surpriza faptul ca aceste aplicatii sunt foarte usor de obtinut.

Cu totii devenim plictisiti in drum spre serviciu, sau cand asteptam la rand pentru o programare la medic. Nimic nu se compara cu jucatul unor jocuri precum Angry Birds sau de ce nu, chiar si Poker prin intermediul unor site-uri precum Partypoker. Majoritatea jocurilor populare pe smartphone-uri indiferent de sistemul lor de operare, fie el iOS sau Android, sunt usor de inteles si jucat, consacrandu-si astfel pozitia de-a lungul timpului.

Facem referire aici, la simplul joc de carti cu care suntem obisnuiti de decenii. Dintre toate jocurile ce-au patruns pe piata in ultimii ani, nimic nu se compara cu o aplicatie de poker de moda veche. Un joc de noroc si strategie, jocurile de poker s-au desfasurat deopotriva intre prieteni si dusmani, de ani de zile, cu mult inaintea aparitiei smartphone-urilor. Iar toata aceasta nebunie, nu poate pare sa se fi domolit. Exista sute de aplicatii ce simuleaza jocul de poker, oferite atat gratis cat si contra cost pentru toate versiunile de sisteme de operare mobile.

Ni se demonstreaza astfel, faptul ca tehnologia se adapteaza cu trendurile vietii, si chiar si asa folosind-o, noua inca ne face placere sa invingem un adversar cu o mana buna de carti. De multe ori, nu conteaza daca tinem cartile fizic in mana sau oponentul este un calculator, un smartphone, sau prin intermediul internetului, orice alta persoana de pe mapamond.

Ideea ramane, sa ni se ofere posibilitatea de a juca poker atunci cand noi simtim nevoia. Cum sau impotriva cui vom juca, nu mai conteaza atat de mult.

Un editorial marca xanto @ eGaming. Toate drepturile rezervate.

15 thoughts on “Jocurile in sectorul smartphone-urilor

 1. Ce este drept, acum cativa anisor ( 3-4 ani ) nu prea aveam de ales din capitolul smartphone decat iPhone, ca mai erau alte telefoane ce tocmai si-au inceput cariera cu un touchscreen, asta este altceva. Dar in ziua de azi cand vrei sa te joci un joc de curse sau ceva nu tre sa tii apasat pe o tasta pana ce reusesti sa virezi, doar trebuie sa iti inclini telefonul. Oricum sunt o multime de aplicatii ce pot fi folosite in viata de zi cu zi, asta insemnand ca nu doar compatibilitatea jocurilor cu dorintele cumparatorului au evoluat.

 2. Cele cu touchscreen sunt mai bune deoarece poti spune ca te joci pe PlayStation Portable ( PSP) , este mult mai frumos si mai realistic.
  E bine ca nu mai trebuie sa apesi o gramada de taste si sa te incurci in ele.

 3. Categoriile de jocuri pentru smart-uri sau diversificat foarte mult in ultimul timp. Nu exista telefon pentru care sa nu gasesti jocuri pe net.

 4. Are dreptate LLoyD, nu cred ca mai exista telefon aparut care nu are functionalitatea de a juca jocuri online. Ma refer la telefone aparute recent.

  1. Cele mai avantajoase smartphone-uri sunt cele care pretul este reprezentativ pentru calitate si nu pentru brand…..cand cumperi samsung sau apple, cumperi brand in mare parte….este la fel cum era pe vremuri cu nokia….

 5. Am si eu un smartphone de la samsung si sunt multumit de aplicatiile care le ofera marketul telefonului, foarte multe jocuri si aplicatii utile gratiuite si foarte distractive.

 6. Intr-adevar in ultimii ani au aparut multe smartphone-uri care ruleaza aplicatii din ce ce in ce mai interesante si sunt foarte curios ce o sa ne mai reverze tehnologia in viitor.

 7. Am un samsung s2 , l-am luat acum 2 saptamani si sunt foarte multumit de el . Aplicatiile merg perfect pe el .

 8. Android-ul este cu mult peste sistemul de operare concurent, iOs. Acum cu aparitia Samsung S4, Apple tre’ sa vina cu ceva cu adevarat nou si bun in materie de smartphone-uri.

 9. Da , intradevar , smartphone-urile domina piata , in fiecare an se upgradeaza , vin cu ceva nou , singurul lucru care le depaseste este consumul mare de energie , daca o firma ar venii cu un smartphone caruia sa aiba si un consum redus de energie sau o capacitate mai mare a bateriei ar domina . [17]

 10. Va dau un sfat, daca detineti anumita suma de bani si vreti cu adevarat un telefon bun “smartphone” alege-ti iPhone, cu adevarat are un “motor” de grafica superb care ajuta mult, procesorul chit ca este mai mic ca unele android-uri gen Samnsung Galaxy, va garantez eu ca este mult mai evoluat si mai puternic.

 11. Va dau un sfat, daca detineti anumita suma de bani si vreti cu adevarat un telefon bun “smartphone” alege-ti iPhone, cu adevarat are un “motor” de grafica superb care ajuta mult, procesorul chit ca este mai mic ca unele android-uri gen Samnsung Galaxy, va garantez eu ca este mult mai evoluat si mai puternic. [35]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.