Pamantul, afectat de o explozie solara puternica. Vor urma si altele, mai serioase

O noua explozie solara produsa in seara zilei de luni a avut un impact puternic asupra Terrei. Comunicatiile radio au avut de suferit timp de o ora din aceasta cauza.

O institutie americana, National Oceanic and Atmospheric Association (NOAA), a clasificat explozia in categoria R3, pe o scara intre R1 si R5, scrie Inquisitr.com. Partea Pamantului pe care era lumina a avut de suferit din aceasta cauza, spun specialistii.

Comunicatiile radio au fost intrerupte timp de aproximativ o ora. Semnalul de navigatie pe frecventa joasa a fost si el mai slab timp de o ora. Explozia a fost cauzata de pata solara AR11598. Ea a avut ca efect alte trei explozii solare in ultimele zile, iar specialistii se asteapta la alte evenimente similare saptamana aceasta.

http://youtu.be/j8fnGQAwRNE

Este posibil ca acelea care vor urma sa ne afecteze mai mult, spun ei. Explozia solara recenta este de tipul X1.8, una dintre cele mi puternice clasificari. Cele care sunt incadrate in clasa X prezinta pericolul intreruperii comunicatiilor pe planeta noastra. Exploziile din clasa M pot crea aurore boreale spectaculoae, iar cele din clasa C nu au niciun efect asupra Pamantului.

sursa: ziare.com

1 thought on “Pamantul, afectat de o explozie solara puternica. Vor urma si altele, mai serioase

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.