Pestera-mamut. Cum arata cea mai mare pestera din lume, in care se afla o jungla

Salut, dragi bloggeri. Astazi vreau sa va povestesc despre cea mai mare pestera din lume.

Cea mai mare pestera din lume face parte dintr-o retea de 150 de pesteri, iar speologii inca incearca sa ii gaseasca capatul.

Pestera Hang Son Doong, descoperita in 2009, se afla in jungla din Vietnam si initial s-a crezut ca are 150 de metri lungime şi 60 de metri inaltime, scrie dailymail.co.uk.

Insa doua expeditii ulterioare in pestera au demonstrat ca aceasta este cea mai mare din lume. Pestera are o lungime de peste 4 km, 100 m latime si 243 m inaltime.

Imaginile surprinse de fotograful Carsten Peter arata ca in interiorul pesterii se afla chiar o jungla. Carsten a facut fotografiile în 2010, in timpul unei expeditii al carei scop era o explorare completa a pesterii si o inregistrare fotografica a acesteia.

Fotograful a declarat ca a petrecut cate doua saptamani in interiorul pesterii, explorand si imortalizand lumea subterana.

“Am descoperit noi parti ale pesterii. Este o zona uriasa, asa ca sa o descoperi si sa o explorezi este foarte dificil. Aceasta este una dintre cele mai neobisnuite si uimitoare pesteri pe care le-am vizitat în 35 de ani de cariera”, a declarat Carsten Peter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.