PGL participă alături de IeSF și WCA la summitul mondial dedicat industriei eSports

e-Sports Summit 2015

 

Summitul mondial dedicat industriei eSports, Global Executive eSports Summit, se va desfășura în zilele de 30 și 31 iulie la Shanghai, în cadrul Chinajoy, cel mai mare târg de tehnologie digitală din Republica Chineză.

Organizat de Federația Internațională de Sporturi Electronice (IeSF) și World Cyber Arena (WCA), summitul va reuni cei mai importanți actori de pe piața eSports, dar și mari companii de media și IT, jucători profesioniști și reprezentanți ai sporturilor tradiționale.

 

România va fi reprezentată de PGL, al cărui președinte, Silviu Stroie, deține și funcția de vicepreședinte IeSF.

 

Obiectivul principal al summitului este schimbul de idei și expertiză între personajele-cheie din industria sporturilor electronice. În plus, organizatorii speră ca prin eforturi comune să continue dezvoltarea într-o direcție pozitivă a zonei eSports, mai ales din perspectiva interacțiunii cu sporturile tradiționale.

 

Organizatorii cred în relevanța acestui eveniment și încurajează toate părțile implicate în sporturile electronice să participe și să-și împărtășească propriile idei și experiențe.

 

„Sperăm că stakeholderii din eSports vor avea astfel posibilitatea să creeze o viziune comună până la finalul summitului. Așteptăm cu nerăbdare implicarea membrilor Societății Internaționale a Sporturilor pentru a oferi sfaturile lor cu privire la posibilitățile și potențialul de creștere al sporturilor electronice. Ne așteptăm ca summitul să contribuie la recunoașterea eSports ca disciplină sportivă de SportAccord și de Comitetul Olimpic Internațional. IeSF intenționează să organizeze ediții anuale pentru a încuraja comunicarea între liderii industriei și pentru a promova o direcție comună”, a declarat Alex Lim, Secretarul General IeSF.

 

Spre deosebire de alte evenimente similare, agenda acestei reuniuni include subiecte care nu sunt dezbătute în mod curent: drumul spre recunoașterea oficială ca disciplină sportivă, responsabilitatea socială în eSports, drepturile jucătorilor profesioniști și protejarea mediului.

 

„eSports este o industrie care crește extrem de rapid, iar astfel de întâlniri au un rol decisiv în a stabili una sau mai multe direcții de dezvoltare. Este cu atât mai important cu cât printre participanți se numără și reprezentanți de marcă ai sporturilor tradiționale”, a declarat Silviu Stroie, vicepreședintele IeSF și președintele PGL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.