România organizează un nou turneu important de sport electronic – CS:GO Regional Minor Championship: Europe

sala-DHCJ

București, 12 decembrie. După succesul turneului Major CS:GO de la DreamHack Cluj-Napoca 2015, la care s-au uitat peste 25 de milioane de fani din lumea-ntreagă, PGL va organiza o nouă competiție importantă de sport electronic: CS:GO Regional Minor Championship: Europe.

O veste bună pentru fanii CS:GO din România este aceea că turneul PGL Regional Minor Championship: Europe se adresează echipelor europene, care nu au avut ocazia până acum să participe la un Major. Pe lângă premiile în bani, în valoare de 50.000 de dolari, Minor-ul PGL asigură echipei campioane un loc în calificările offline pentru următorul turneu Major din SUA, MLG Columbus 2016.

„Este o nouă oportunitate pentru PGL de a organiza un turneu de asemenea anvergură. Acesta  reprezintă următoarea etapă importantă în interiorul scenei competitive de CS:GO. Vom oferi posibilitatea de a se remarca mai multor jucători tineri care ard de nerăbdare să facă pasul cel mare către o carieră în sporturile electronice”, a declarat Silviu Stroie, președintele PGL.

Un turneu de calificări online, ce se va desfășura între 6-9 ianuarie 2016, va desemna opt echipe care vor ajunge la București pentru a juca în Minorul PGL. Înregistrările pentru aceste calificări, au fost deschise, iar echipele interesate se pot înscrie pe: http://minor.pglesports.com/

Fazele finale vor avea loc între 29 și 31 ianuarie 2016, la București, iar meciurile se vor disputa în PGL Arena din Băneasa. Toate jocurile pot fi urmărite pe http://www.twitch.tv/pgl, începând cu semifinalele calificărilor, urmate de grupe și etape finale ale turneului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.