CELE MAI CAUTATE JOCURI SI TOURNAMENTELE DE MILIOANE

Cunoaștem acest fenomen ce s-a dezvoltat pe parcursul acestor ani, Esports, dar cred că nimeni nu s-a gândit vreodată, sau măcar cu cel puțin 10 ani în urmă că jocurile vor avea atâta impact în ceea ce privește o carieră în acest domeniu.

Statisticile au ajuns să fie impresionante în ceea ce privește media de jucători prezenți pe platformă STEAM în timp real, astfel:

1.DOTA 2 rămâne printre cele mai jucate jocuri, conform statisticii online făcute de STEAM. De asemenea, Dota 2 este și prima în ceea ce privește premiile în bani la competițiile internaționale. (180 de milioane de dolari)


2. PUBG se află pe locul în ceea ce privește utilizatorii lunari, ei fiind aproape 450 de mii. Cu toate acestea, jocul fiind mai nou, nu au există foarte mult competiții, de aceea el se află pe locul 10 când vine vorba de premiile în bani. (11 milioane de dolari)


3. Dezapreciat mult în ultimul timp din cauza problemelor interne ce le-au avut cei de la VALVE, Counter-Strike Global Offensive rămâne în top 3 cele mai jucate jocuri, fiind și unul dintre cele mai vechi “shootere” de pe Steam, cu posibilitatea de multiplayer. În ceea ce privește competițiile și premii în bani, CS:GO se află pe locul 2. (76 de milioane de dolari)

Alte jocuri non-steam ce le urmează pe cele menționate sunt League of Legends (67 de milioane de dolari), Fortnite (32 de milioane de dolari) și StarCraft ÎI (30 de milioane de dolari).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.