Modern Times Group a preluat E-Sports Entertainment Association

handshake-pano_19966

 

Conform mai multor site-uri, precum HLTV sau breitbart.com, Modern Times Group a preluat în totalitate organizația de eSports americană E-Sports Entertainment Association (ESEA). Preluarea ESEA vine la scurt timp după o presupusă tentativă a MTG de a prelua controlul DreamHack, cel mai probabil prin cumpărarea pachetului majoritar de acțiuni. De notat ar fi totuși că informația a fost, până în momentul de față, negată de oficiali ai ESEA.

Modern Times Group (MTG) se află la a doua preluare majoră a anului, dupa ce, în iulie, a preluat 74% din acțiunile Electronic Sports League (ESL). Chiar și înainte de înțelegerea cu ESL, compania era deja implicată în eSports, prin intermediul site-ului Viagame, care oferă streaming și organizează turnee de Counter-strike, Hearthstone, Dota 2 și League of Legends. În situația în care MTG va prelua în cele din urmă și DreamHack, atunci am putea vorbi de apariția unui posibil competitor serios în eSports pentru companii precum Valve.

Modern Times Group are un domeniu de activitate mult mai vast, deținând și posturi de televiziune în mai multe state, preponderent din zona Mării Baltice și a Europei de Est. În România MTG este prezentă prin intermediul posturilor Viasat History sau Viasat Explorer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.