TOP 3 cei mai bine plătiți jucători Esports din România.

Esportul este pe văl în acest moment, ajungând de la competiții locale (LAN) până la competiții naționale și internaționale, organizându-se astfel și mondiale.

Adevărul este că România nu prea a avut pe măriile scene jucători în League of Legends, Starcraft 2 și altele de acest gen. Cu toate acestea, un reprezentant bun și un jucător superb a fost Ovidiu Pătrașcu (-Ovvy), campion național de 12 ori, câștigător a 3 competiții internaționale și vice-campion mondial de 4 ori, cu atât de multe titluri în spate Ovvy nu face parte din acest top.


Pe primul loc se află Aliwi Omar (24 de ani), jucător de Dota 2, clasat pe locul 52 în lume și locul 1 pe țara. Aliwi a reușit să câștige pe parcursul carierei lui nu mai puțin de 1.2 miliaone de dolari din competiții naționale și internaționale, ajungând și campion de 9 ori în toate competițiile.


Pe al doilea loc este Pittner Armand, tot un jucător de Dota 2, clasat pe locul 285 în lume și desigur locul 2 pe țara (după Aliwi). De-a lungul carierei lui, a reușit să câștige premii în valoare de 300 de mii de dolari, participând în 56 de competiții, câștigând 10 dintre ele.


Al treilea loc este ocupat de Dima Radu (activ în prezent), jucător de Hearthstone, clasat pe locul 674 în lume și locul 3 pe țara. Totalul premiilor câștigate au fost în valoare de 150 de mii de dolari din 58 de competiții. A câștigat 10 competiții, ultimul fiind i56-Championship.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.